Het ABC-model voor Online Begeleiding

Het ABC-model voor online begeleiding (Anne Ribbers)

Ook bij online begeleiden draait het om de persoonlijke en intieme relatie tussen de counsellor en cliënt. Bij inzet van de geschreven, asynchrone dialoog biedt het ABC-model handvatten om deze relatie vorm te geven. Dit procesmodel is speciaal ontworpen voor online begeleiding en omvat de belangrijke elementen en eigenschappen die online begeleiding kenmerken. 

Internet counselling involves asynchronous and synchronous distance interaction among counsellors and clients using e-mail, chat, and videoconferencing features of the Internet to communicate” (National Board for Certified Counselors, 2001).

In deze definitie wordt naast de rol van ICT nog een ander kenmerk gegeven, namelijk dat er sprake is van interactie op afstand. Dat wil zeggen dat het mogelijk wordt om counselling ongebonden aan tijd en plaats aan te bieden.

Lees hier het hele artikel: ABC-model voor Online Begeleiding (PDF)

Compleet themanummer eHealth downloaden?

Dit artikel is verschenen in het themanummer eHealth van het Counselling Magazine. Naast dit artikel staan er nog vele andere interessante artikelen van o.a. prof.dr. Riper, Saskia Timmer, Fenneke Woertman, Ron van Deth en Myriam Limper in dit themanummer. De volledige uitgave is digitaal te downloaden via de uitgever: Counselling Magazine NR 1 2015

 

eCare AdresWeb AdreseCare AdresWeb Mail02