Over ons

eCarePro: professionals in eHealth 

eCarePro is de eerste organisatie die op basis van praktijkervaring en (wetenschappelijk) onderzoek zich heeft gespecialiseerd in alle facetten van eHealth en online begeleiden. Onze eigen eCP-methode vormt de basis voor al onze diensten op het gebied van blended zorg, e-health, e-therapy en online begeleiding. 

Hierbij worden kennis en technieken uit diverse disciplines gecombineerd, o.a. uit psychologie, e-learning, ecoaching, bedrijfswetenschappen, computerkunde en de informatie- taal- en communicatiewetenschappen. 

Binnen eCarePro wordt er intensief samengewerkt tussen hulpverleners, psychologen, zorgverleners, trainers, onderzoekers, consultants, ICT-experts en communicatiedeskundingen.

De eCarePro-methode voor online behandelen 

De eCP-methode is ontworpen om hulp- en behandtrajecten deels online (blended) te kunnen laten verlopen. Hierbij is tevens a-synchroon contact mogelijk. Dat wil zeggen dat hulpverlener en patiënt tegelijkertijd aanwezig zijn in dezelfde ruimte. Dit bevordert de flexibiliteit en efficiëntie van een begeleidingstraject.

Een cliënt of patiënt bepaalt zelf wanneer deze bezig wil zijn met het traject en kan op de momenten die van belang wordt acht een terugkoppeling geven aan de behandelaar. Een voorbeeld; als patiënt naar aanleiding van de dialoog met de begeleider besloten heeft om een bepaalde oefening op het werk of in zijn/ haar privé-leven uit te voeren, dan  kan deze direct na het uitvoeren van deze oefening, zijn/ haar ervaringen, gedachten en gevoelens delen met de behandelaar.  

E-communiceren = methodisch schrijven

Methodisch schrijven via online berichten (of email) is een belangrijkst onderdeel van onze methode. Het opschrijven en herformuleren en daarmee het ordenen van het probleem, alsook het ordenen van gedachten en gevoelens heeft een stimulerende werking. Het opschrijven van gedachten en emoties bevordert bovendien de zelfreflectie.

De dialoog tussen hulpverlener en patiënt verloopt deels live en kan worden afgewisseld (indien gewenst) met contactmomenten via mail, chat, video-contact of telefoon.

Wilt u meer weten over eCarePro of de mogelijkheden tot samenwerking bespreken? Neem dan contact met ons op via 013 8507546 of mail: Contactformulier.

eCarePro is onderdeel van eCoachPro B.V.

 

eCare AdresWeb AdreseCare AdresWeb Mail02